För säljare – säljutbildning & säljcoaching ingår när du fått nytt säljjobb

Ingår i rekryteringen för nya säljare

 • Utbildning i säljmetoden “Att coacha kunden till köp”
 • 2 dagars säljutbildning med på det nya företagets produkter & tjänster
 • E-utbildning i 10 säljmoment
 • Möjlighet till 3 månaders säljcoaching efter anställning

Säljutbildningen är anpassad för

 • Säljare inom tekniska branscher
 • Konsulter som säljer tjänster
 • Säljare som säljer produkter
 • Key Account Managers
 • Account managers

Säljutbildningen är uppbyggd på 10 säljmoment

 1. Säljargument – Hur använda dem på bästa sätt
 2. Inledningar – 3 konkreta varianter på att boka nykundsmöten på
 3. Invändningar – Hur hantera utan att vara ”för på”
 4. Planering och struktur – Vid nyförsäljning
 5. Struktur – På ett kundmöte
 6. Inledning – På ett kundmöte
 7. Intervjufrågor – på kundmötet
 8. Presentationsteknik och coachande behovsfrågor
 9. Beslutspsykologi – Avslutningsfrågor ”utan att kränga”
 10. Säljande offerter – som tar bort fokus på priset

Öka chansen att få ditt drömjobb inom försäljning

För att kvalitetssäkra våra kandidater som söker nya säljjobb kommer ni att få gå en 2 dagars säljutbildning som är skräddarsydd för den nya uppdragsgivarens produkter och tjänster. Dessutom ingår 3 månaders personlig säljcoaching när anställningen har börjat, där fokus är på att sälja mera och snabbare utan att ”kränga”.  Alla får också en möjlighet att gå en E-utbildning i 10 säljmoment.

Större chans att bli en stjärnsäljare

Våra säljutbildningar och vår säljcoaching blir en form av kvalitetssäkring av dig som säljare som gör att en arbetsgivare känner sig trygg med att veta att du har en säljmetod som fungerar. Det visar också att du som säljare har ett ”naturligt säljdriv”, något som uppskattas av alla säljansvariga. Sist men inte minst innebär det också att du får en ännu större chans att bli en stjärnsäljare. En unik möjlighet som gör att du kan söka flera olika typer av säljjobb och snabbare få ny anställning. En lösning som alla har nytta av!

Varför har rutinerade och duktiga säljare nytta av att gå en säljutbildning

Alla säljare som är duktiga på att sälja har stor möjlighet att bli ännu bättre, även de som sålt i 20 år och gått ett antal säljutbildningar. Dessutom visar det att du som rutinerad och dokumenterat duktig säljare inte är ”fat and happy” utan ständigt vill bli bättre. I säljutbildningen ”Coacha kunden till köp” går vi på djupet i kommunikationen med både gamla och nya kunder och de flesta erfarna säljare har definitivt haft nytta av hur man bokar möten utan att vara ”för på” och hur man hanterar invändningar. När det gäller att kunna presentera sina produkter och tjänster är det för många ett helt nytt sätt att göra det på som gör kunden mera köpintresserad. Och till sist så har alla nytta av att få nya kunskaper i beslutspsykologi och hur man går på avslut utan att uppfattas som en ”krängare”.

Nya säljare har enormt stor nytta av att gå en säljutbildning

Genom att ”Coacha kunden till köp” har alla nya säljare en mycket större chans att börja sälja snabbare och mera på sitt nya säljjobb. Vår uppskattning är att man kan korta ner inskolningsperioden med 50% och öka sin försäljning med 30%. Det gör att du som ny säljare får en mycket större chans att få säljjobb som du annars kanske inte hade fått.

2 dagars säljutbildning på det nya företagets produkter & tjänster

När du har fått ett nytt säljjobb kommer du att få gå en skräddarsydd säljutbildning i 2 dagar med fokus på det nya företagets produkter och tjänster. Säljkursen är uppbyggd på 10 säljmoment. Samma säljmoment som på E-utbildningen, men nu är den alltså fokuserad på ditt nya företags produkter & tjänster. Utbildningen är konkret och praktisk. Syftet är du som ska känna dig trygg med att börja sälja snabbt och effektivt både på kort och lång sikt.

Gå säljutbildningen inom 1 månad

Målet är att säljarna skall gå säljutbildningen inom en månad efter att den nya anställningen har börjat, men man kan också gå utbildningen innan anställningen börjar beroende på hur den gamla avslutats.

Skräddarsydd säljutbildning för era nya produkter och tjänster

Målsättningen med säljutbildningen är att vi ska skräddarsy den för ditt nya företags produkter och tjänster. Fördelarna är många:

 • Börja boka nykundsmöten redan första dagen
 • Lättare att hantera invändningar vid mötesbokningen
 • ”Specialgnuggas” i presentationsteknik på det nya företagets produkter & tjänster
 • Varierar säljtekniken när du säljer till en inköpare, tekniker, VD, marknadschef etc.
 • Utbildning i hur du kan använda det nya företagets säljargument
 • Coacha fram kundens behov
 • Gå på avslut med coachande frågor så att det känns bekvämt för dig och för kunden
 • Sälja till dem som inte bestämmer
 • Komma till avslut med dem som inte kan bestämma sig
 • Kort sagt – sälja mer och snabbare

Att coacha kunden till köp ökar försäljningen

Denna säljmetod innebär att du ställer coachande frågor till kunderna, hela vägen från mötesbokning till avslut. Att coacha kunden är en metod som fungerar bra för då blir man som säljare inte ”så på” och uppfattas inte som ”så krängig”. Istället får man ett bra säljdriv som ofta leder till flera och snabbare avslut vilket uppskattas av försäljningsansvariga.

 

Vilka säljare har nytta av att lära sig ”Att coacha kunden till köp”

Alla säljare har nytta av att coacha kunden till köp, oavsett bransch och säljerfarenhet. Det passar för både produkter och tjänster. Vi utbildar över 1 000 säljare per år. Många av dem har arbetat med försäljning i över 20 år och har trots det sagt: ”Wow ett nytt sätt att sälja på som ökar min försäljning!”

Extra säljcoaching i 3 månader när du har börjat ditt nya jobb

För att du ska få en bra start på ditt nya säljjobb får du extra säljcoaching i 3 månader. Många säljare kan behöva lite säljcoaching för att boka möten, hantera invändningar och få till avslut. Det är bara att ringa till den utbildare du hade under 2 dagars utbildningen så får du coaching för att komma igång ordentligt.

E-utbildningen är uppbyggd på 10 säljmoment

Säljkursen är uppbyggd på 10 moment som börjar med ”säljargument”. Utbildningen fortsätter sedan med mötesbokning och invändningar som många säljare tycker är jobbiga.

3 utbildningssteg i varje säljmoment

Varje enskilt säljmoment har 3 utbildningssteg som de flesta gör i tur och ordning, men det är inte nödvändigt. Man kan också lyssna på bonusmaterialet som är ett poddavsnitt om det aktuella säljmomentet innan man gör kunskapstestet i form av ett Quiz.

Steg nr 1 – Genomgång av teorin för det aktuella säljmomentet med video och bilder.

Steg nr 2 – Metod med konkreta exempel: Bilder + text.

Steg nr 3 – Quiz & bonusmaterial: Svara på 5 kunskapsfrågor + Podcast att lyssna på.

 

Säljutbildningen är uppbyggd på 10 säljmoment, från mötesbokning till avslut.